Skip to main content

Wat zijn Modern & Multi-Factor Authenticatie?

In de huidige digitale wereld is de beveiliging van bedrijfsgegevens van het grootste belang. Twee essentiële concepten die hierbij een cruciale rol spelen zijn Modern Authentication en Multi-Factor Authenticatie (MFA).

Als ondernemer is het belangrijk om te begrijpen wat deze termen inhouden en hoe ze de veiligheid van je Microsoft 365-omgeving kunnen verbeteren.

Modern Authentication: een nieuwe standaard voor beveiliging

Modern Authentication is een innovatieve benadering van gebruikersverificatie die verder gaat dan het traditionele gebruik van wachtwoorden. In plaats daarvan maakt het gebruik van beveiligingstokens om de identiteit van de gebruiker te verifiëren. Deze tokens zijn onderhevig aan strenge regels, zoals een vervaldatum en een lijst met applicaties waarvoor de authenticatie geldig is.

Stel je voor dat alle informatie van je Microsoft 365-account is verspreid over meerdere kantoren in een beveiligd gebouw. Iedereen die toegang wil krijgen, heeft sinds de start bij het bedrijf een ID-kaart ontvangen en heeft alleen toegang tot de kantoren waar ze moeten zijn. Modern Authentication werkt op een vergelijkbare manier, waardoor je meer controle krijgt over wie toegang heeft tot welke gegevens binnen je Microsoft 365-omgeving.

Multi-Factor Authenticatie: een extra laag beveiliging

Multi-Factor Authenticatie (MFA) is een essentiële aanvulling op Modern Authentication. Met MFA moet de gebruiker na het opgeven van een gebruikersnaam en wachtwoord ook op minimaal één andere manier zijn identiteit verifiëren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een authenticator-app op de smartphone, waarbij de aanmelding moet worden bevestigd.

Het inschakelen van MFA is van cruciaal belang voor de veiligheid van je bedrijfsgegevens in Microsoft 365. Volgens onderzoek van Microsoft voorkomt MFA maar liefst 99,9% van de phishingaanvallen die gericht zijn op het verkrijgen van toegang tot je Microsoft 365-account.

Voordelen van Modern Authentication en MFA

Het implementeren van Modern Authentication en MFA biedt verschillende voordelen voor je bedrijf:

  • Verbeterde beveiliging van bedrijfsgegevens
  • Meer controle over toegang tot specifieke applicaties en gegevens
  • Bescherming tegen phishingaanvallen en ongeautoriseerde toegang
  • Voldoen aan strenge beveiligingseisen en regelgeving

Implementatie van Modern Authentication en MFA

Om Modern Authentication en MFA te implementeren in je Microsoft 365-omgeving, kun je de volgende stappen ondernemen:

  1. Controleer of je Microsoft 365-abonnement compatibel is met Modern Authentication en MFA
  2. Configureer Modern Authentication voor je Microsoft 365-omgeving
  3. Schakel MFA in voor alle gebruikers of specifieke groepen
  4. Informeer en instrueer gebruikers over het gebruik van MFA
  5. Monitor en beheer MFA-instellingen en -activiteit

"De beveiliging van bedrijfsgegevens is van het grootste belang in het digitale tijdperk. Modern Authentication en Multi-Factor Authenticatie bieden een robuuste en effectieve oplossing om ongeautoriseerde toegang te voorkomen en de integriteit van je Microsoft 365-omgeving te waarborgen."

Als ondernemer is het essentieel om de beveiliging van je bedrijfsgegevens serieus te nemen. Door Modern Authentication en Multi-Factor Authenticatie te implementeren in je Microsoft 365-omgeving, zet je een belangrijke stap in het beschermen van je waardevolle gegevens tegen cyberaanvallen en ongeautoriseerde toegang.


Andere artikelen

die jou mogelijk interesseren:

Effectief Contentbeheer

Effectief Contentbeheer

Laat ID22 Internetdiensten Jouw Website Levendig Houden

Back-up Beheer: Bescherming voor Nu en de Toekomst!

Bescherm jouw bedrijfsgegevens vandaag nog met het geavanceerde back-up beheer van ID22 internetdiensten.

Eenvoudig Extra Domeinnamen Registreren Als Klant van ID22

Breid vandaag nog jouw digitale aanwezigheid uit!