Skip to main content

Outlook-gebruikers met meer dan 500 submappen kunnen geen e-mails verzenden

Microsoft heeft een probleem geconstateerd in de desktopapp van Outlook, waardoor sommige gebruikers met een groot aantal submappen geen e-mails meer kunnen verzenden.

Het bedrijf werkt momenteel aan een oplossing, maar heeft in de tussentijd enkele workarounds gepubliceerd voor getroffen gebruikers.

Het probleem

Volgens Microsoft kunnen Outlook-gebruikers met meer dan 500 submappen in hun e-mailbox geen nieuwe e-mails verzenden. Dit probleem lijkt specifiek te zijn voor de desktopapp van Outlook en treft gebruikers die hun e-mailbox hebben georganiseerd met een groot aantal submappen.

Workarounds

In afwachting van een definitieve fix heeft Microsoft enkele tijdelijke oplossingen voorgesteld:

  1. Verwijder voldoende submappen totdat het aantal onder de 500 komt te liggen. Dit zou het probleem moeten verhelpen en het verzenden van e-mails weer mogelijk maken.
  2. Houd de submappen samengevouwen in de Outlook-interface. Door de mappen niet uit te klappen, kan het probleem mogelijk worden omzeild.
  3. Vermijd het gebruik van bepaalde online functies in de Outlook-zoekfunctie, zoals de optie 'View on Server'. Door deze functies niet te gebruiken, kan de foutmelding mogelijk worden voorkomen.

Gevolgen voor ondernemers

Voor ondernemers die Outlook gebruiken en een groot aantal submappen hebben, kan dit probleem tijdelijk voor ongemak zorgen. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van updates van Microsoft en in de tussentijd de voorgestelde workarounds toe te passen om de impact op de bedrijfsvoering te minimaliseren.

Microsoft werkt aan een oplossing voor dit probleem en zal naar verwachting binnenkort een update uitbrengen om het verzenden van e-mails voor alle gebruikers, ongeacht het aantal submappen, weer mogelijk te maken.

Conclusie

Hoewel het probleem met het verzenden van e-mails in Outlook vervelend kan zijn voor gebruikers met een groot aantal submappen, biedt Microsoft tijdelijke oplossingen totdat er een definitieve fix beschikbaar is. Ondernemers wordt aangeraden de workarounds toe te passen en de ontwikkelingen rondom dit probleem in de gaten te houden om zo snel mogelijk weer optimaal gebruik te kunnen maken van Outlook.


Andere artikelen

die jou mogelijk interesseren:

Effectief Contentbeheer

Effectief Contentbeheer

Laat ID22 Internetdiensten Jouw Website Levendig Houden

Back-up Beheer: Bescherming voor Nu en de Toekomst!

Bescherm jouw bedrijfsgegevens vandaag nog met het geavanceerde back-up beheer van ID22 internetdiensten.

Eenvoudig Extra Domeinnamen Registreren Als Klant van ID22

Breid vandaag nog jouw digitale aanwezigheid uit!